JOAN MØLLEGAARD

Joan Møllegaard har malet og arbejdet med akryl og olie i over 20 år. Hendes værker er ekspressive og temperamentsfulde, ofte med kølige og rolige næsten monokrome flader, der giver de stoflige kulører dybde og ekstra kraft.

Joan Møllegaard arbejder også med værker i forskellige typer af Mixed Media. I hendes værker “Up cyckling” er begrebet taget bogstaveligt. Her er det nemlig gamle cykelslanger, der er udgangspunktet for hendes tredimensionelle vægrelieffer.
Hun afsøger materialernes muligheder ud fra et æstetisk udgangspunkt, samtidig med at der i selve materialevalget er en fortjent kommentar til vores brug-og-smid-væk-kultur.

Joan udfolder sig også skulpturelt. Hendes amorfe figurer skabt af fiberbeton kan nærmest opleves som et spejl for sjælen. Afklædte, deforme og skrøbelige står de der og stirrer tomt frem for sig. Med måbende munde og manglende arme fremstår de apatiske og uden reel handlekraft til at ændre på de vilkår, livet nu engang har budt dem. Men de er samtidig enormt smukke. Der er noget eksistentialistisk over deres udtryk. der minder os om det menneskelige grundvilkår: At det ofte er i flok vi føler os mest ensomme.

Joan har sit atelier i Roskilde, under den gamle spritfabrik.