FREDDY LE CLEAN

Freddy Le Clean er både billedkunstner og arkitekt. Han har en fortid som streetartist, og i hans værker indgår en blanding af materialer lige fra akryl-, olie- og spraymaling til plexiglas spejle.

Clean har udviklet sin kunst med et særligt udtryk med et dynamisk formsprog. Hvor han bearbejder emner som dyr og arkitektur i en grafisk, farverig og ekspressiv stil. Han udfordrer fantasiens grænser med dyremotiver, graffiti brudstykker og stærke kompositioner med harmoniske farver.

Hans værker at abstrakte, energifyldte og taktile. På overfladen mødes blankt og mat, ru og glat, dynamik og ro. Øjnene går på opdagelse og man tryllebindes af de mange lag, strukturer og farver – ja, man kan næsten ikke kan lade være at lade fingrene gå på opdagelse – men ifølge Frederik er det også helt ok. “Mine værker skal kunne tåle at blive rørt” fortæller han, “de er som skyer på himlen; når du lader øjenene glide hen over fladen vil du se figurer dukke op for igen at opløse sig”.

I 2017 lavede han projektet Mirror Wave på Kgs Nytorv og har kuraterede udstillingen “Abstract Ekspressionism 2.0” på Æglageret i 2018.

Uddannelse
sept. 2011- juni 2013     Kandidat Arkitekt. KADK. _Afd. 8, Eksperiment og teknologi.
sept. 2007- juni 2010     Bachelor Arkitekt. Kunstakademiets arkitektskole_Afd. 8, Eksperiment og teknologi.
sept. – december 2006   Arkitektur og fotografi_Krabbesholm Højskole.
sept. –  december 2004  Grafisk projekt og tryk_København Teknisk skole