09.09 - 24.10 Ole Hedeager - Between the lines

 

Ole Hedeager formår som få at forene umiddelbare kontraster til et æstetisk, balanceret udtryk. Det rolige forenes med det ekspressive, det alvorlige med det legesyge og det momentane med det tidløse. Han såkaldte "drip-paintings" er fyldt med dynamik og liv, der vækker en umiddelbar og sanselig glæde. Det er en teknik, hvor malingen drypper fra en spatel, der bevæges med hurtige legende bevægelser hen over lærredet. 
Teknikken blev først introduceret af den amerikanske kunstner Jackson Pollock i midten af 1900-tallet. Men hvor Pollock arbejde abstrakt, tager Hedeagers værker udgangspunkt i menneskekroppen og portrættet. Det er en krævende diciplin at mestre, når formsproget er figurativt, og Hedeager har da også mange års træning i klassisk tegning bag sig. Resultatet er et udtryk, der indfanger den menneskelige foranderlighed og tilværelsens flygtighed på fineste vis. 
Ferniseringen finder sted torsdag 9. september fra 17.00-20.00. 
<< Gense Kanal Roskildes interview med Ole Hedeager i forbindelse med hans udstilling "Dancing Lines" 2020


Koncert med det anmelderroste band "Nye Mennesker".
Ferniseringen falder sammen med koncerten med "Nye Mennesker", der spiller i Gasværksalen kl. 19.00.  "Nye mennesker" leverer historiefortælling a la Dan Turéll med magiske toner og smukke lydcollager. 
>> "Nye Mennesker" tager Spoken Word til nye højder!" (GAFFE (5 stjerner)
>> "Duoen har bestemt klappet tidånden lige i r.....!" BT

>> Læs mere om koncerten her

Se alle værker af Ole Hedeager her 

 
preload spinner