18.03 - 24.04 Gruppeudstilling "FRIHEDEN FLYVER"

Ny udstilling på RoS Gallery i det gamle gasværk fejrer genåbningen, hverdagen og friheden med livsbekræftende værker af nogle af de kunstnere, hvis udstillinger blev offer for nedlukningen over vinteren.

"Udstillingen sætter fokus på de små glæder i den hverdag, vi alle savner. Men den berører også de ting, vi i højere grad har fået øjnene op for i den tid, landet har været lukket ned. Som naturen, roen og samværet med den nærmeste familie” fortæller galleriets ejer Maria Dietrichsen. 

Naturens sanselighed er netop temaet for malerkunstneren Kirsten Overgaard. Som en af de få maler hun sine værker i det fri. Her indfanger hun naturens skønhed, sanselighed og farver på første hånd. Hendes værker er ekspressive og befinder sig i et spændingsfelt mellem det abstrakte og det figurative. Ud over akryl og olie på lærred, udstiller Overgaard også en serie gouacher i ramme.

Søren Hansen beskæftiger sig med det store i det små; øjensynlige trivialiteter som dog indfanger essensen af og glæden ved hverdagen. Alle de ting vi savner, når de pludseligt mangler. Søren Hansens værker er forfriskende fri for store armbevægelser og en hang til nordisk tungsind. “Livet er mange ting” forklarer Maria Dietrichsen, “men nogle gange er det også bare simpelt og fint. Det synes jeg, at Søren Hansen viser på skønneste vis.” 
Søren Hansens beskriver selv sin værker som "hverdagsoptrin gennem en pensel" - et tema der ikke kunne være mere aktuelt. Her får vi netop et kærligt og humoristisk blik på de små hverdagsøjeblikke med cafébesøg, rejser og ikke mindst samvær med familie og venner. 

Susanne Kirsås bidrag til udstillingen består af en række bronzefigurer, der kredser omkring et andet tema, der har været i fokus under nedlukningen: Familien. De til tider hverdagsagtige motiver, som fx. værket “Do you see me now?” hvor figurerne er opslugt af hhv. mobiltelefon og ipad, får en næsten humoristisk kant i det fornemme materiale. 

Den sidste der er repræsenteret på udstillingen er den lokale kunstner Joan Møllegaard. Møllegaards skulptur-serier "Fodfolket" (fiberbeton), leder tankerne i en mere dyster retning. Som de slanke, mørke figurer står der, måbende, armløse og med tomme blikke gribes man af en følelse af ensomhed og apati. En følelse mange nok også kan genkende fra året, der er gået.  

Udstillingen har fernisering torsdag d. 18. marts fra 16.00 - 20.00 og kan opleves frem til og med 24. april 

Søren Hansen - Læs mere og se værkliste her
​​​​​

Joan Møllegaard  - Læs mere og se værkliste her

Kirsten Overgaard - Læs mere og se værkliste her

Susanne Kirså - Læs mere og se værkliste her

 

preload spinner