Betina Miemietz
Den københavnske kunster Betina Miemietz har i mange år arbejdet med collagen som sit primære medie. Udgangspunktet er indsamlede plakater fra storbyer rundt om i verden - alle nedrevet efter at have tjent deres formål. Autentiske, urbane fragmenter, der sammensat til collage bliver et symbol på den kalejdoskopiske verden, der møder os i storbyens rum. Collagen som medie indeholder i sin form således også sit indhold. Den er på mange måder postmodernismens medie par exellence: Helheder demonteres og sprænges.
Brudstykkerne udvælges og indgår i nye sammenhænge. Tilfældighedens princip og æstetik er fremherskende. Kaos accepteres og tilfældige og ofte uforenelige elementer foretrækkes over en harmonisk helhed.
For nogle år siden kastede Miemietz sig over tekstilkunsten. Hendes tuftede
værker af stof og garnrester har måske et andet og mere blødt udtryk end collagerne. Men udgangspunktet er forsat en sammensætning af eksisterende elementer. Således berører hendes værker også en anden vigtig tendens i tiden: Bæredygtighed. At bruge og genbruge eksisterede materialer. De tuftede værker, kan dog på mange måder også ses som en modvægt til den fragmenterede verden, repræsenteret af collagen. I en verden uden retning og helhed (endda med en pandemi, som minder os om, at det ikke er alt, vi kan styre og kontrollere) må vi ofte ty til de helt basale behov i vores søgen efter mening: Den rå sanseoplevelse. Det grundlæggende behov for at mærke, føle, lugte og smage. Betina Biemietz værker er derfor super aktuelle og skriver sig direkte ind i en tidsånd, hvor hangen til det taktile og sanselige med god grund er fremherskende.
Betina Miemietz er uddannet på Billedskolen i København og har i en lang række år boet i London, hvor hun har udstillet og videreuddannet sig - især inden for serigrafi og trykketeknik.

