- 14.03 Hanne Schmidt "Perfect imperfections"

Hanne Schmidts interiørmalerier er handlingsmættede og stemningsfyldte trods deres åbenlyse mangel på et egentligt narrativ. Trapper, gange og rum står mennesketomme hen og forfaldet er et gennemgående tema. Livet har sat sit aftryk. Alligevel hersker her en helt særlig æstetik; en art ”Perfect imperfection”.

Den særlige æstetik, der tager sit udgangspunkt i, hvad man bedst kan beskrive som ”det uperfekte” (vel at mærke på den helt perfekte måde) kan bedst indfanges ved en sammenligning med sin modsætning: Det perfekte. Det perfekte er et afsluttet hele. Her kan hverken trækkes fra eller lægges til. Det perfekte er selvtilstrækkeligt, lukket og når sandheden skal være sagt også en anelse kedeligt.
I det uperfekte finder vi derimod definitionen på  selve det at være menneske. Det uperfekte er uafsluttet, foranderligt og søgende. Det er netop den stemning, der hersker i Hanne Schmids interiørs. Hendes værker virker som sindbilleder, der pirrer fantasien og får os til at stille spørgsmålet: Hvad ville væggene sige, hvis de kunne tale? Så træd indenfor, gå på opdagelse, far vild og lad dig forføre af skønheden i det uperfekte.

Hanne Schmidt har siden 2010 været at finde på landets mest anerkendte censurede udstillinger. Hendes interesse for interiøruniverset begyndte egentligt med en undersøgelse af bygningskroppens ydre. Siden flyttede hun sit fokus til det indre i såvel valg af motiv som stemning.