30 OKT - 24 NOV "Dancing Lines" Ole Hedeager

Udstillingen har fernisering fredag 30. oktober fra 16.00 - 19.00. 

Ole Hedeager er en forholdsvis ny kunstner på RoS Gallery, men hans værker har fået megen opmærksomhed og spredt begejstring blandt galleriets mange besøgende. Derfor er vi nu super glade for at kunne præsentere en helt udstilling med Oles smukke og forførende værker i den store gasværksal.

Ole Hedeagers malerier udstråler på en gang rå energi og stor inderlighed. I både form og indhold beskræfter hans værker sig med det menneskelige grundvilkår: Foranderligheden.
Ole Hedeager kan sit håndværk. Han har undervist i billedkunst igennem mange år, og han vandt sin første tegnekonkurrence, da han var blot 13 år. I dag arbejder han i sin helt egen genre: Drip painting. Processen foregår ofte udenfor og med lærredet liggende vandret på jorden. En teknik der første gang blev brugt af den amerikanske kunstner Jackson Pollock - en af de ledende skikkelser indenfor den abstrakte ekspressionisme. Modsat Pollock anvender Hedeager teknikken til at skabe figurative værker med menneskekroppen som det centrale motiv.”Jeg ser min process som en fysisk energiudladning. Den kræver stor koncentration. Jeg bruger min krop. Jeg sveder. Når processen går i gang, skal jeg ikke forstyrres”. For selvom at det kan se enkelt ud, så kræver den særlige teknik stor håndværksmæssig kunnen. Stregerne kan ikke gøres om, når først de er landet på lærredet. Netop dette giver værkerne en forfriskende umiddelbarhed og en nærmest latent dynamik. Ole Hedeager har en filosofisk tilgang til sine værker. Han er optaget af livets evige foranderlighed. I både krop og sjæl er det et af livets grundvilkår: Du er en anden person i dag, end du var i går. Livet udvikler sig, livet udvikler os og livet går videre. Intet er statisk. På lærredet danser linjerne, og vi må danse med eller gå til grunde. For er det reelt ikke alternativet?

Kaffe, vin, øl og vand samt lune paninis og snacks kan købes i kaffevognen L'Ârret udenfor og må gerne medbringes og nydes i galleriet.

 

 

preload spinner