Brian Saaby

Brian Såby tager udgangspunkt i barndommens kendte tv-figurer. Her møder vi Bamse og Kylling, Cirkeline og Ingolf, Kaj og Andrea, Alfons Åberg og alle de andre figurer vi kender og elsker fra 80'erne og 90'erne børneprogrammer. Men i Såbys værker rykkes de kendte figurer brutalt ud af deres trygge rammer, og ind en voksenverden, med alt hvad dertil hører. De små uskyldige udfordringer, de afholdte karakterer normalt står overfor, er erstattet af velkendte voksenproblemer som flygtningekriser, digitalt overload, had, jalousi, mindreværd, udnyttelse og mistillid.
Brian Saabys værker er som en perlerække af kommentarer til både konkrete og overordnede problemstillinger i den verden, vi lever i. Ved at lade de trygge og kendte figurer tage pladsen for rigtige mennesker, får Såby os til at stoppe op og tage et ekstra kig. For sandheden er, at vi lever i en verden, hvor informationsoverload ofte skaber immunitet og apati overfor de mange udfordringer, vi daglige bombarderes med.
Ved at lade de ikoniske figurer indgå i disse absurde tableauer skabes et paradoks, et lille twist der et kort øjeblik når om bag vores parader, og giver os friske øjne på en kendt situation.
Det er det, Saaby kan. Med lige dele alvor og humor, får han os til at åbne op. Måske kun i et splitsekund. Men nok til igen at se verdens absurditeter stå bøjet i neon.

Brian Saaby har studeret Illustration og Design fra Akademiet i København og har desuden studeret kunst på den danske Art School i København. I 2009 vandt han en pris for bedste dekoration på en bygning, og modtog prisen fra borgmesteren i København. 

Brian Saaby et stærkt og super aktuelt navn på den danske kunstscene, som vi glæder os til at følge.

Uddannelse:
Art and drawing School in Copenhagen 2000
Illustation And Design Form The Academy In Copenhagen 2001.
Visual Art School In Copenhagen 2004.