Ole Hedeager

Ole Hedeager er en anerkendt klassisk tegner, tidligere reklamemand og underviser i kunst, der nu dedikerer sin karriere til det kunstneriske udtryk kendt som drip painting

 

Hans klassiske tegnefærdigheder kan sammenlignes med de gamle mestre, og de bliver anvendt med en imponerende dygtighed i hans poetiske drip-paintings. Dette stilistiske valg har dybe rødder og kan spores tilbage til 1940’erne med den legendariske Jackson Pollock som en central figur.

Ikke desto mindre introducerer Ole en helt ny dimension til denne kunstform ved at beherske kunsten at “dryppe” figurer og portrætter på lærredet, hvilket repræsenterer en nyskabende tilgang til drip-painting.

Dette unikke element beriger det ekspressive maleri og giver det en forfriskende og banebrydende karakter.

Billedernes enkelhed og poesi appellerer på bemærkelsesværdig vis til den minimalistiske, men samtidig vilde, nordiske sjæl.

Dette har resulteret i en betydelig popularitet og efterspørgsel efter hans værker. Ole deler sine tanker om sit arbejde:

“I mine drip-paintings afspejles min store passion for linjer, former og farver, en passion, der har drevet mig siden jeg var 13 år gammel. Jeg har især studeret menneskekroppen i bevægelse og portrættet og søger at indfange stemninger, følelser og en personlig indsigt i det at være menneske.

Desuden har jeg altid været fascineret af den nordiske stil, som er enkel, afdæmpet og stilfuld, men samtidig rummer en dyb håndværksmæssig viden, der udtrykkes gennem enkle og smukke kompositioner.”