Kristian Vodder Svensson

 

Kristian Vodder Svensson
 

Født 1976. Bor og arbejder i København/Viborg/Berlin

En spændende, inspirerende og velrenommeret kunstner, uddannet ved Det Fynske Kunstakademi 2001-2006.


I hans seneste værker, der er udført med akrylmaling på lærred, skaber han svævende verdener, fulde af detaljer, der er lige til at gå på opdagelse i. Hvad man ser, og hvordan man vil tolke det sete, er helt op til den enkelte - det er også derfor, Kristian Vodder Svensson ikke giver sine værker en titel. Men sikkert er det, at der er tale om smukke drømmesyn, bristefærdige af poesi og eventyr, der bare venter på at begynde! (Trine Ross)

En verden af svævende øer så forunderlig bundet sammen og fyldt med dyr, mennesker og uventede elementer. Modsat et lukket univers under skovens bladhang, hvor ugler, dyr og mennesker trods mængder af mørk skov og få glimt til himlen finder ro, eftertænksomhed og kærlighed. 
Oversættelsen af det tyske ord Daneben betyder det ekstra element eller det ved siden af….. 
I Kristian Vodder Svenssons univers giver ordet særlig mening. Han lukker os ind en fantasiverden. Et universelt univers, som han graciøst deler med os. Vi leder i billedfladen efter elementer, der specifikt leder tankerne hen på 2017. Men du finder ingen Donald Trump, ingen supersonisk jet, ingen skyskrabere. 
Til gengæld finder du små hverdags dramaer i mange afskygninger. Det være sig ørnen der overrasker katten, som må springe for livet. Eller manden, der er i så meget balance med sig selv, at han kan sidde på stolen tættere på kanten end tilladeligt. Uanset hvor ”farligt” det måtte se ud til at være, så finder Kristian altid plads til ømheden og kærligheden. Han giver tankerne lianer til at boltre sig i, og friheden får vinger. Hans komplekse malerier giver os stof til eftertanke og smil. Hvilket er positivt i en foranderlig verden. 
Mange spørger om Kristian bruger print eller collage i sine malerier. Nej, det gør han ikke. Værktøjerne er maling, pensel, spray og tankens kraft krydret med viljen til at præstere. 
Så simpelt og alligevel så unikt. 

 


CV:
UDDANNELSE
2001 - 2006 Det Fynske Kunstakademi

 

UDVALGTE UDSMYKNINGER

Bjergsnæs Idrætsefterskole

Sønderborg Kunstskole

Den spanske Trappe, Sønderborg - SOLO Ejendomme

RIB'en, Roskilde Kommune


UDVALGTE UDSTILLINGER
2018

Sønderborg

RoS Gallery, Roskilde

Berlin