Siri Gindesgaard

Mig og maleriet - det forbandede lærred...

Virkeligheden flimrer og er skrøbelig, akkurat som kunsten er det. Et øjebliks historiefortælling. Nogen finder noget og andre ser sig selv, en genkendelig følelse eller tilstand. Enten undres man og går videre, eller også drages du ind i historien og digter videre selv.

Stilen er umiddelbar enkel og grafisk med lette strøg, farver, detaljer og strukturer, til tider næsten transparent. Malerierne er forsøg og eksperimenter, men også en trang til at skildre det der gør indtryk på mig nu og her.

Mennesket, nuet, det skrøbelige/følsomme sind, poesi, kærlighed, humor og det vi frygter.

Portrætterne er alt andet end en korrekt gengivelse, det ville for mig være ligegyldigt og tomt, de skal have det udtryk og den karrakter der kommer, efter at være fortolket i mit eget indre roderi.

Når jeg arbejder med mine billeder, er det sjældent de ender med det udtryk jeg ellers gik hen imod, oftest overrasker de mig selv på en finurlig måde. Mine kvindeportrætter afspejler brudstykker af virkeligheden og inspirationen finder jeg i livet omkring mig. Det er indtryk af forskellige tilstande og følelser, der baner vejen for maleriets farvevalg, stemning og motiv. Jeg maler ikke ansigter, der er en reproduktion af sig selv, men ansigter der vækker en følelse i folk. Du er nødt til at forholde dig til det.